Aktivere totrinnsbekreftelse for din bruker

Det er støtte for å aktivere 2-faktor for innlogging i Jobbadmin.

Det er ikke nødvendig å aktivere 2-faktor dersom dette allerede er satt opp for din virksomhet (Feide, Weblogin, Azure AD). To-faktor anbefales for alle brukere som kun logger inn i Jobbadmin med e-post adresse i kombinasjon med passord.

Hvordan aktivere 2-faktor på din Jobbadmin bruker:

Når du er innlogget i Jobbadmin trykker du på «Min profil» i menyen til venstre.

Du scroller ned på siden, og velger «Aktiver totrinnsbekreftelse»:

(Du må benytte en godkjenningsapp på din mobil, f.eks Microsoft Authenticator, Google Authenticator m.fl. for å få satt opp totrinns innlogging).

Etter å ha trykket på «Aktivere totrinnsbekreftelse» vil du få opp en modal boks der du kan scanne QR-kode. Du vil også få en kode i klartekst som du kan eventuelt legge manuelt inn i din autentiseringsapp. Se bilde.

Du skanner QR kode ved å åpne autentiseringsappen på din telefon.

Benytt valg for å legge ny konto til i din app – og klikk deretter på valg for å scanne QR eller registrere manuell kode, alt etter hva din app etterspør.

Når du har scannet eller registrert koden manuelt vil du automatisk få opp en kode i appen din. Denne skriver du inn i feltet «Bekreft med engangskode fra app».

(NB: Dersom du ikke får opp mulighet til å scanne i appen din kan det hende du ikke har gitt appen tilgang til kamera på din telefon. Dette kan du i tilfelle endre under innstillinger på din mobil).

Ferdigstill oppsett av totrinnsbekreftelse ved å klikke på «Aktiver totrinnsbekreftelse» i modal boksen på siden. Du vil deretter få en bekreftelse på siden når dette er gjort.

For ettertiden når du logger inn i Jobbadmin vil du først måtte logge inn med din epost og ditt passord, og deretter åpne appen for å hente ut engangskode som du skriver inn på siden.