Søknadsbehandling i Jobbadmin

Vi har oppgradert kandidatbehandlingen i Jobbadmin.
Formålet med endringen er å synliggjøre hvor den enkelte søkeren befinner seg i rekrutteringsprosessen og tilby bedre oversikt over kandidatene.

Dette er nytt:

1. Du kan nå lage din egen søknadsflyt i Jobbadmin. Les mer om dette her:
Egendefinert søknadsflyt – Jobbnorge - Support

2. Filter overfor søkeroversikten gjenspeiler valg i søknadsbehandlingen:

3. Bunnlinjemenyen er tilgjengelig nederst i skjermbildet hele tiden mens du er inne i søkeroversikten. Dette gjør det enklere å bruke funksjonene fortløpende.

4. Du kan sette etiketter på kandidater

Behandle søknader

Dette gjøres via “Behandle valgte”-knappen nederst til venstre i søkeroversikten (eller via samme menyen inne på den enkelte søker). Flagg som settes på kandidaten danner grunnlag i rapporter, samt overfører informasjon til innstillingsdokument.
Via "Behandle”-funksjonen kan du:

• Legge inn en vurdering av søkerens formelle kvalifikasjoner
  • Registrere søker til intervju
  • Registrere referanseintervju
  • Innstille søker
  • Ansette søker

Les mer om å knytte flagg til status her: Knytte flagg til status – Jobbnorge - Support

Filtrering

Filter-knapper over søkeroversikten vil direkte gjenspeile behandlinger som er utført via “Behandle”-menyen. Se illustrasjon under.

Du kan klikke på ønsket knapp i filteret for å filtrere søkerlisten etter eget ønske.

Trykk på "Se alle" for å deaktivere filter og vise alle søknader.

Du kan bruke filtrering for å se hvilke kandidater som har fått tilsendt avslag på stillingen.

Ved å trykke på "Filtrer" oppe til høyre over søkeroversikten, så vil man få fram en meny for filtreringsvalg. Her kan man velge "Fått avslag" under "Flagg" for å få fram en oversikt over kandidatene som har fått tilsendt avslag.

Etiketter

Etiketter som er satt på søkere vil vises direkte i søkeroversikten, slik bildet under viser. I bildet under viser vi hvordan du kan filtrere på etiketter. Legg merke til at 2 av søkerne innehar etiketten 2.gangs intervju.

Hva er etiketter?

Etiketter erstatter de tidligere statusene i søknadsbehandlingen.

NB: Tidligere kandidatstatuser som virksomheten har opprettet selv vil være automatisk konvertert til etiketter i ny kandidatbehandling.

Bruk av etiketter er et nyttig hjelpemiddel for å holde orden i søkermassen på en stilling. I første omgang vil det kun være mulig å sette 1 etikett pr. søker - men dette vil bli utvidet til bruk av flere.

Det er selvfølgelig mulig å fjerne/legge til ny etikett på en søker underveis i rekrutteringsprosessen.

Søkeroversikten kan filtreres på etiketter alene, eller i kombinasjon med andre filter.
Eks.: Det er mulig å filtrere alle søkere som er registrert til “Intervju” - og deretter legge til ytterligere filtrering på etiketter, samt andre kriterier som eks. “Funksjonsnedsettelse”.

Hvordan sette etiketter på søkere?

Etiketter kan settes direkte fra søkeroversikten, eller inne fra den enkelte søker.

Slik setter du etiketter fra søkeroversikten:

1. Huk av foran søkerne du vil sette etikett på
  2. Trykk på «Legg til etikett» på bunnlinjen
  3. Modal fremkommer som viser søkerne du valgte. Du kan sette ulike etiketter på utvalget, og velger hvilke etiketter du vil sette fra rullemeny som fremkommer i modalen.

Det er mulig å sette etikett på kandidatene enkeltvis, eller man kan sette samme etikett på flere kandidater samtidig.

Hvis du ønsker å sette samme etikett på flere kandidater, så kan du trykke på "Samlet". Kandidatene vil framkomme i en liste til venstre i modalen, og etikettmenyen vil ligge til venstre.

Flere kandidater samlet:

Skal du sette ulik etikett på kandidatene, kan du huke av alle du ønksker å sette etikett på i søkeroversikten og velge "Enkeltvis". Søkerne du har markert vil da framkomme i en liste i modalen, med mulighet for å velge egen etikett for hver enkelt.

Kandidater enkeltvis:

Slik setter du etikett på søkere inne på den enkelte søkeren:

1. Klikk på søkers navn i søkeroversikten for å gå inn på den enkelte søkeren
  2. Oppe til høyre i kandidatbildet vil du finne et etikett-felt. Velg blant tilgjengelige etiketter fra rullemeny i feltet

NB: Etiketter opprettes av administrator hos arbeidsgiver selv. Ved ønske om flere etiketter kan administrator-bruker hos din virksomhet opprette flere etiketter på vedlikehold menyen.