Slette eller trekke søknad

Søkere kan be om trekking av søknad selv gjennom systemet. Før fristens utløp kan søker trekke søknaden direkte selv. Etter at fristen har løpt ut må søker forespørre trekking hos arbeidsgiver. Trekkeforespørsler fremkommer i søkeroversikten og inne på den enkelte søkeren - og man trykker på forespørselen for å behandle den.

Dersom søker har tatt kontakt på utsiden av systemet, og bedt arbeidsgiver om å få trukket søknaden, kan bruker trekke søknaden manuelt i systemet.

Dette gjøres slik:

1. Klikk deg inn på søknaden
  2. Trukk på "Fjern" i kolonnen til venstre
  3. Velg om du vil trekke eller slette søknaden.

Trekker du en søknad etter søknadsfristen vil den fjernes fra søknadsoversikten og utvidet søkerliste.

I offentlig søkerliste vil ID nummer og kjønn fremkomme, sammen med informasjon om at søknad er trukket.

Dersom du sletter en søknad vil den fjernes fra søkeroversikten, offentlig og utvidet søkerliste.

Loggen vil vise hvilken saksbehandler som har trukket eller slettet en søknad og når det ble gjort.