Laste opp karakter og vitnemål fra Vitnemålsportalen

Det er mulig å laste opp digitalt signerte vitnemål direkte fra Vitnemålsportalen:

1. I søknadsskjemaet, i trinnet for Vedlegg, klikk knappen for "Last opp fra Vitnemålsportalen"
  2. Du vil nå bli videresendt til pålogging i Vitnemålsportalen.
  3. Du vil nå få en forhåndsvisning av dine registrerte resultater.
  4. Velg hvilke resultater du vil ha med i søknaden, og følg instruksene for å laste opp til Jobbnorge.
  5. Du vil nå se en ny fil blant dine vedlegg med type "Vitnemålsportalen". Klikk "last ned" dersom du ønsker å forhåndsvise denne filen før du går videre i søknaden.

Det er kun mulig å hente resultater fra høyere utdanning i Norge.

Om Vitnemålsportalen:

"Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du selv hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter. Tjenesten er utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og er gratis å benytte."

I Vitnemålsportalen kan du finne dine resultater og vitnemål fra høyere utdanning i Norge. Det eneste som kreves er pålogging via ID-porten (MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides) eller Feide (Felles Elektronisk IDEntitet i utdanningssektoren).

Hva betyr det at PDF-en av resultatene er digitalt signert?

Resultater som deles kan lastes ned som en PDF-fil. Denne PDF-en er digitalt signert. Dette innebærer at hvis noen forsøker å endre innholdet i PDF-en, vil den digitale signaturen umiddelbart bli ugyldiggjort. For å sjekke om signeringen er intakt, anbefaler vi at Adobe Acrobat Reader benyttes. Et "bånd" med informasjon om signeringens gyldighet vil da vises øverst i skjermbildet. Merk at det kun er mulig å verifisere PDF-en i sin opprinnelige elektroniske form. Hvis dokumentet blir skrevet ut er det ikke lenger mulig å verifisere signaturen.

I selve PDF-en vises et signeringssegl på den første siden av PDF-en. Dette gjelder for hele dokumentet.