Problemer med å åpne filer fra arbeidsgiver

Vedlegg i meldinger og andre filer fra arbeidsgiver, for eksempel søkelister, legges ut i PDF-format. Dersom du har problemer med å filer kan det skyldes en av følgende grunner:

1. Du har ikke installert programvare for å åpne PDF-filer. Programmer som Adobe Acrobat Reader, FoxIt Reader og Microsoft Word 2016 kan åpne PDF-filer. Nettlesere som Google Chrome, Firefox og Microsoft Edge kan åpne PDF-filer direkte.
  2. Du har installert programvare for å åpne PDF-filer, men du får likevel ikke åpnet søkelisten. Det kan skyldes at din nettleser har en feil som gjør at den ikke identifiserer søkelisten som en PDF-fil. Dette er mest vanlig med nettleseren Internet Explorer. Vi anbefaler at du bytter til en av de ovennevnte nettleserne.
  3. Du sitter i et nettverk eller VPN som sperrer for åpning av slike filer. Kontakt lokal IT-ansvarlig, eller forsøk å logge inn på din Jobbsøkerkonto fra en enhet som ikke er koblet til dette nettverket, for eksempel mobiltelefon på det ordinære telenettet.

Har du fortsatt problemer, kontakt support på kundeservice@jobbnorge.no.