Hvordan laste opp vedlegg

I "Mine vedlegg" i din jobbsøkerkonto kan du laste opp vedlegg som kan brukes til jobbsøknader. Trykk på "Mine vedlegg" i menyen til venstre.

For å laste opp et vedlegg må du klikke på den grønne knappen som heter "Last opp fil".

Du vil få opp et nytt skilt som viser dokumenter og bilder du har lagret på din PC. Finn filen du ønsker å laste opp, og dobbeltklikk på det.

Filen du har valgt vil lastes opp på Jobbnorge etter du har valgt både tittel og filtype, og tilslutt lagret:

Hvis et område blir rødt når du trykker "Lagre", så er det fordi du ikke har fylt ut feltet.
Du kan velge mellom følgende filtyper:

• CV
  • Vitnemål
  • Attest
  • Oppgave/avhandling
  • Publikasjonsliste
  • Prosjektbeskrivelse
  • Annet

OBS! Vær oppmerksom på at vedleggene du har lastet opp til "Mine vedlegg" før du starter på en ny søknad, legges automatisk til i søknadene under steget som heter "Vedlegg". Du kan fjerne vedlegg inne i søknaden hvis du ikke ønsker å ha dem med. De vil da fjernes kun for den enkelte søknaden, og ikke fra "Mine vedlegg". Hvis du ikke ønsker at vedlegg skal hentes automatisk inn i søknadene du oppretter, så må vedleggene fjernes fra "Mine vedlegg".

Når filen er lastet opp i Jobbnorge, så vil du se opplysningene for filen inne på "Mine vedlegg". Tittel, type, dato for opplasting, størrelse på filen og tilgjengelige valg for vedlegget.

For å laste opp vedlegg når du er inne i en søknad:

Vedlegg er et eget steg inne i søknaden. Det kan variere hvilket nummer steget har. Filer du hadde under "Mine vedlegg" før du trykket på "Søk stilling" vil lastes opp automatisk i søknaden din. I linjen oppe i vinduet med sirkler og tall, så kan du finne navnet på steget du er i og hvilket nummer steget er. Steget for "Vedlegg" er markert med gult i bildet nedenfor:

For å hente filer fra "Mine vedlegg" og inn i søknaden, så kan du klikke på "Hent fra Mine vedlegg". Du vil da få opp et skilt med oversikt over tilgjengelige vedlegg. Huk av vedleggene du ønsker å ha med i søknaden, og klikk på "Legg til".

For å laste opp en fil fra din PC, trykk på "Last opp fil". Du vil få opp et nytt skilt som viser dokumenter og bilder du har lagret på din PC. Finn filen du ønsker å laste opp, og dobbeltklikk på det.

Filen du har valgt vil lastes opp på Jobbnorge etter du har valgt både tittel og filtype, og tilslutt lagret. Vedleggene som er tilknyttet søknaden, vil vises slik som i bildet nedenfor hvor det er markert med gult:

• For å se hva vedlegget inneholder, klikk på "Last ned".
  • For å redigere tittel eller type, klikk på "Rediger"
  • For å fjerne et vedlegg, klikk på "Fjern fra søknad".

Systemet har følgende bestemmelser for opplasting av vedlegg:

• Det er en begrensning på 25mb per vedlegg.
  • Den totale maksgrensen for opplasting av vedlegg er 50 MB.
  • Gyldige filtyper for opplasting er: .jpg .jpeg .png .doc .docx .pdf.
  • Filnavnet kan ikke inneholde følgende tegn: & ' < > ° \" ,

Se fremgangsmåte her for å laste opp resultater og vitnemål fra høyere utdanning direkte fra Vitnemålsportalen.

Er et eller flere av vedleggene dine for store anbefaler vi at du sjekker veiledningen for å komprimere vedlegg.

Er det fremdeles ikke nok lagringsplass til dine vedlegg? Se alternative lagringsmetoder her.

Er et av vedleggene dine passordbeskyttet eller korrupt? Da vil de ikke kunne lastes opp. Les mer om dette her.

Har du sendt inn en søknad og ønsker å legge til flere vedlegg kan du lese veiledningen for å oppdatere søknaden her.