Komprimere vedlegg for å redusere filstørrelse

Om vedleggene dine er for store til å få plass i "Mine vedlegg" er det flere metoder for å gjøre de mindre.

PDF-filer kan ofte komprimeres til å ta langt mindre plass enn de gjør i utgangspunktet, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Dette gjelder særlig PDF-filer av publikasjoner, scannede dokumenter og filer med bilder og annen grafikk. Lagrer du en ny PDF fra for eksempel Microsoft Word eller Adobe Acrobat kan du velge større og kvalitet før filen opprettes. 

Dersom du har en eksisterende PDF du ønsker å komprimere kan vi anbefale tjenester som SmallPDF som gratis lar deg gjøre PDF-filer mindre.

Har du store bildefiler kan du redusere kvaliten i et bilderedigeringsprogram, eller benytte SmallPDF til å lagre disse som en PDF-fil. 

Tekstdokumenter i Word-format (.doc eller .docx) kan det lønne seg å lagre som PDF og følge oppskriftene over for å få filene i minst mulig størrelse. Dette gjelder spesielt for tekstdokumenter med mye bilder og grafikk.

Dersom vedleggene dine fremdeles overskrider grensene i systemet anbefaler vi at de lagres eksternt via tjenester som for eksempel Dropbox eller Google Disk. Se fremgangsmåte for dette her.

 

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig