Rangering av søkere

Alle kandidater kan rangeres med 1 til 5 stjerner. Dette kan gjøres fra søkeoversikten, eller inne på selve kandidaten. Rangeringen er uformell og ikke synlig i saksdokumenter eller for kandidaten selv. Den er kun synlig for saksbehandlere og de med innsyn til stillingen.

I søkeroversikten vises rangering av kandidatene på følende måte:

• Dersom ingen saksbehandlere har rangert kandidaten vil stjernen være grå.
  • Når kandidaten er rangert av annen saksbehandler enn deg selv så vil stjernen kun være omrisset.
  • Har du selv rangert kandidaten er stjernen gul.

Dersom flere brukere rangerer kandidatene vil systemet også regne ut et gjennomsnitt av kandidatens rangering. Dette vil vises som tallet ved siden av stjernen i søkeoversikten.

Når du rangerer kandidaten har du også mulighet for å legge inn kommentar. Det du skriver inn her vil legge seg på søkeren under fanen «Kommentarer».

For å rangere en kandidat fra søkeroversikten gjør du følgende:

1. Trykk på stjernen i feltet for «Rangering».
  2. Velg antall stjerner du ønsker å gi kandidaten. (Trykk på stjerne nr. 3 dersom du vil å gi kandidaten 3 stjerner osv.)
  3. Skriv om ønskelig en kommentar.
  4. Trykk «Lagre».

Rangering inne på kandidaten gjøres på denne måten:

1. Trykk «vis» på søkeren du skal rangere.
  2. Øverst ved navnet til kandidaten kan du trykke på stjernene for å få opp et vindu hvor du kan rangere søkeren. Her kan du også skrive inn en kommentar.
  3. Trykk «Lagre» når du er ferdig.

NB: Du kan endre din rangering når som helst i kandidatbehandlingen så lenge stillingen ikke er satt i status «Avsluttet».