Søknadstekst

Hva er en søknadstekst?

Sammen med CV utgjør søknadsteksten søknaden du sender til arbeidsgiver. Søknadsteksten bør inneholde en presentasjonen av deg og hvorfor din personlighet og motivasjon sammen med dine egenskaper gjør deg til en god kandidat for stillingen du søker på. 

Hva bør søknadsteksten inneholde?

Søknadsteksten bør være tilpasset hver jobb du søker på, for å svare på alle punkter arbeidsgiver spør etter i stillingsutlysningen. Dette gir deg en mulighet til å beskrive hvorfor din erfaring, kompetanse og personlige egenskaper passer til den ledige stillingen. Du kan også utdype informasjon som er oppgitt i din CV som videre er dokumentert i dine vedlegg. Søknadsteksten er din sjanse til å overbevise arbeidsgiver om at du er den beste kandidaten for jobben.

Sist sendte søknadstekst.

Når du starter en ny jobbsøknad har du mulighet til å kopiere inn sist sendte søknadstekst. Dette er nyttig dersom du sender inn en ny utgave av en søknad. Les mer om dette her.

Mal for søknadstekst?

I din jobbsøkerkonto har du også anledning til å lage en mal for søknadstekst, som kan danne grunnlag for fremtidige jobbsøknader. Dette kan du gjøre i "Min søknadstekst" i menyen til venstre i skjermbildet.

Finner ikke søknadstekst som eget steg i søknadsprosessen?

s_knadstekst.PNG

Dersom "Søknadstekst" ikke fremkommer som steg i søknadsprosessen (slik det gjør i bildet ovenfor), har arbeidsgiver valgt å deaktivere dette for stillingen. 

Søknad leveres på vanlig måte - og søknadsbrev skal ikke skrives.

 

 

 

Var denne artikkelen nyttig?
3 av 3 syntes dette var nyttig